Celebrate Indigenous Peoples Day

Location

Keith King Memorial Park
1501 Maple Dr, Golden, BC V0A 1H6

Date

Wed 21 Jun 2023
Expired!

Time

7:00 pm - 9:00 pm
Celebrate Indigenous Peoples Day with Métis Nation Columbia River during the day at the Golden Museum then at Summer Kicks in the evening with Travis, Ella & Finni Jobim, Buddy Wackett & The Floorwalkers, Will Wardwell and The Usual Suspects

About The Event

National Indigenous Peoples Day is a day for all Canadians to recognize and celebrate the unique heritage and diverse cultures of First Nations, Inuit and Métis peoples. Summer Kicks is collaborating with Métis Nation Columbia River Society to help the community celebrate Indigenous Peoples Day.

MNCRS is presenting a full day of engaging activities and demonstrations for the community’s participation and enjoyment. Please see the complete line-up below.

Up at Keith King Park, Summer Kicks will start at 7pm with a welcome from MNCRS President Travis Jobin. Then Travis will be joined by Ella and Finni Jobin for a family song. The evening will also feature performances by Buddy Wackett & The Floorwalkers, Will Wardwell and The Usual Suspects.

Click here for more info on Indigenous Peoples Day and Month celebrations.

June 21st Indigenous Peoples’ Day Itinerary Métis Nation Columbia River Society

ALL ARE WELCOME!

7:00am – 8:15am Early Morning Summer Solstice Yoga & Ancestral Meditation led by Scout Wiebe at the Pursuit Golden Skybridge followed by Labrador Tea & Bannock

AT GOLDEN MUSEUM  grounds:
9:30am – 10:30am Métis Pointelle Art open craft table.
10:00am Jigging and Red River dancing lessons with Caren Nagao & Kayla Taphorn. (30 mins)
10:00am – 11:00am Tea/Coffee with a Elder Kokum Davene Dunn
10:30am Elder led Smudging & teachings (Indigenous only) with Knowledge Keeper, Region 4 Senator/ Kokum Betty Hoogendoorn.
10:30am Hide stretching demonstration with Elder Ed Delisle. (30 mins)
11:00am – 2:00pm Elder Tom Jobin will be displaying his Métis Exhibit and will be available to answer questions.
11:00am Jigging and Red River dancing lessons with Caren Nagao & Kayla Taphorn. (30 mins)
11:00am – 12:00pm Genealogy Table
11:30am Musical Wooden Spoon demo & lesson with Kokum Catherine Pearen. (30 mins)
12:00pm – 1:00pm Bison Chili & Bannock will be offered at the concession while supplies last
1:00pm Jigging and Red River dancing lessons with Caren Nagao & Kayla Taphorn. (30 mins)
1:30pm Hide scraping/fleshing demonstration with Elder Ed Delisle. (30 mins)
2:00pm Jigging and Red River dancing lessons with Caren Nagao & Kayla Taphorn. (30 mins)
2:00pm – 3:00pm Métis Pointelle Art open craft table.

Throughout the day Indigenous students from the Kikino room at Golden Secondary School will be volunteering their time. They will be helping to assist in jigging lessons, craft table, games and pop-up Indigenous Storytelling & facepainting.

Intermittent Sashing and signing ceremonies throughout the day. 

3:00pm Museum activities will come to a close.
7:00pm Meet at Summer Kicks for performance by Travis, Ella & Finni Jobin followed by Buddy Wackett and The Floorwalkers, Will Wardwell, and The Usual Suspects.

Share this event

Other Events

Kicking Horse Culture presents about four dozen cultural events and activities throughout the year in Golden, B.C., the traditional unceded territory of the Ktunaxa and Secwépemc Nations which is also home to Métis Nation Columbia River.

Wed 17 Jul